Hapjes / Tapas

Pull Apart Bread

Als fanatiek BBQ’er (of klinkt gepassioneerd BBQ’er beter?) 😉 ga ik regelmatig op zoek naar inspiratie op andere BBQ sites. En dan merk je heel dikwijls echte trends. Gerechten die je plots overal ziet passeren en dat werkt enorm aanstekelijk natuurlijk. De nieuwsgierigheid is dan gewekt, en ook mijn maag :).

Het “Pull Apart Bread” is zo’n gerecht die sinds enkele weken enorm aan belangstelling wint. Het zag er zo makkelijk en lekker uit dat ik dit (natuurlijk) ook moest proberen. Het concept is heel eenvoudig, een hapje dat je met de ganse groep eet vanuit één bord.

Benodigdheden voor 4 personen:

 • 1 rond volkoren brood
 • 3 bosajuintjes
 • 50 gram boter
 • 2 teentjes geperste look
 • 1 zakje geraspte mozzarella
 • 1 pakje chorizo

Setup van de BBQ:logo indirecte zone

 • Maak de barbecue klaar om indirect te grillen op medium temperatuur van 180°C

Bereidingswijze:

 1. Snij het brood in lange repen van ongeveer 2cm breed, maar snij niet helemaal door zodat het Brood in één geheel blijft. Snij daarna diagonaal zodat je vierkante blokjes creëert en leg dan het brood op een groot vel aluminiumfolie.
 2. Was en versnipper de bosajuintjes, pers de look uit en doe deze in een pan. Voeg ook de boter toe en warm alles op tot de boter gesmolten is. Pas op, laat de boter smelten, niet bakken of aanbranden!
 3. Vul ondertussen de groeven van het brood op met de geraspte mozzarella, stop er daarna de chorizo bij.
 4. Giet het gesmolten botermengsel gelijkmatig over het brood heen.
 5. Wikkel het brood volledig in aluminiumfolie en leg deze zo’n 15 minuten op de indirecte zone op de BBQ  met een gesloten deksel.vouw hierna de aluminiumfolie open en bak het brood, indirect, nog zo’n 10 minuten, eveneens onder deksel.
 6. Het brood is klaar wanneer de kaas lekker smeuïg is en de korst krokant.
 7. Smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.